ICP – Impact Capital Partner – adviseert bij de verkoop van mondiale speler actief in de offshore olie en gas industrie

Begin Q3 2014 heeft ICP Sypack geadviseerd in de verkoop aan Doedijns Group International (DGI). Het bedrijf is een mondiale speler actief in offshore olie & gas markt en gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van Helicopter Refuelling Systems. Sypack installeert haar systemen op offshore boorplatformen, boorschepen, luxe jachten en ijsbrekers. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf Chemische Injectie Systemen en levert het reserve  onderdelen. Afnemers van de producten zijn zowel eindgebruikers als bouwers van offshore platformen.

DGI ontwerpt en produceert hydraulische en pneumatische systemen voor de olie & gas en de maritieme industrie. Ook distribueert DGI hydraulische en pneumatische onderdelen van grote merken. Met 450 werknemers en 13 kantoren kan DGI wereldwijd haar klanten bedienen.
Ondanks de economische crisis heeft de onderneming de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt; tussen 2011 en 2014 steeg de omzet met maar liefst 83%. Ook voor de komende jaren wordt een sterke omzetgroei voorzien. De toenemende vraag naar producten is het gevolg van de hoogwaardige kwaliteit en de sterk groeiende Aziatische markt.  ICP heeft de DGA geadviseerd tijdens een intensief verkoopproces, waaronder het vervaardigen van het verkoopmemorandum, de deal-structurering, de finale onderhandelingen over de prijs en voorwaarden alsmede de opstelling van de verkoopdocumentatie.
Hoewel Sypack actief is in de sterk groeiende offshore oliemarkt, kunnen externe omstandigheden zeer snel veranderen. De olieprijs is ten opzichte van de start van het verkoopproces gehalveerd en de dollarkoers met 20% gestegen. Een goede voorbereiding waardoor een kort maar slagvaardig verkoopproces kan plaatsvinden is onder de huidige volatiele economische omstandigheden zeer belangrijk. Het tijdig inschakelen van een verkoopadviseur is dan ook cruciaal.
Namens ICP heeft Bastiaan Visser met Tony Arkes de transactie begeleid.