Succesvolle financiering van een innovatieve toeleverancier in de zorg

IKS International heeft zich succesvol gefinancierd bij ABN AMRO Bank

IKS International (“IKS”) beoogt met de nieuwe financiering de groei te versnellen en de export fors te laten toenemen.
IKS (www.iksbv.nl) is gevestigd in Rosmalen, kan alles monitoren wat samenhangt met fysische processen: vocht, gassen, temperatuur, luchtdruk en stofdeeltjes in een cleanroom. Dit is een brede en gediversifieerde markt. IKS richt zich met name op de gezondheidszorg. Een voorbeeld hiervan betreft monitoringssystemen voor in-vitrofertilisatie-laboratoria (IVF). De markt voor IVF groeit snel. Het aantal IVF behandelingen neemt toe en de eisen die daarbij aan monitoringssystemen worden gesteld worden steeds strenger.
IKS voorziet in de behoeften van o.a. ziekenhuizen wereldwijd door een hoogwaardig totaalpakket van monitoring, apparatuur en service te leveren. XiltriX is het (100% eigen) monitoringssysteem van IKS waarin registratie, monitoring en alarmering samenkomen en het werkt bovendien real-time. Het XiltriX systeem is in de afgelopen 15 jaar door IKS succesvol ontwikkeld.
XiltriX is de absolute marktleider in IVF, bloedbanken en meer generieke monitoring (gassen, temperatuur, CO2, vocht, druk en stofdeeltjes) in de Benelux. Klanten zijn onder andere top klinische ziekenhuizen en bloedbanken.
Highlights van de transactie
  • IKS International, een innovatieve speler in de zorg, krijgt nieuwe financiering van ABN AMRO Bank
  • ICP Corporate Finance heeft IKS geadviseerd tijdens een competitief banken proces
  • Zeer positieve feedback van de klant
Rol ICP – Impact Capital Partner –
ICP heeft IKS begeleid tijdens alle aspecten van de financiering, waaronder het financieringsmemorandum, de banken selectie, de structurering van de kredieten en de beoordeling en onderhandelingen van de condities en voorwaarden.