ICP – Impact Capital Partner – adviseert Amsterdam Metallized Products bij de doorstart van Edeldruk, onderdeel van Paardekooper

Gepubliceerd op 15 September 2014.

In het tweede kwartaal is Edeldruk succesvol doorgestart/geïntegreerd bij Amsterdam Metallized Products, onderdeel van private equity investeerder Standard Invest.

Edeldruk was onderdeel van Paardekooper Verpakkingen en Disposables in Oud-Beijerland maar vormde geen onderdeel van de core business. Verkoop bleek lastig en uiteindelijk is gekozen om mee te werken aan doorstart van de activiteiten binnen AMP.
Edeldruk is een belangrijke leverancier op het gebied van gelamineerd karton en papier voor de verpakkingsindustrie. De kwaliteit om ultra dunne folie op papier en karton aan te brengen zorgt voor ongekende mogelijkheden voor de creatie van nieuwe verpakkingen.
AMP is een producent van gemetalliseerd papier en karton bedoeld voor de verpakkingsindustrie. De samenvoeging van Edeldruk met AMP vergroot de kennis en de klantenbasis alsmede de productiefaciliteiten.
Bob Snoeck, ceo en eigenaar van Edeldruk: “Ondanks dat Edeldruk een prachtige product portfolio heeft, bleek het de afgelopen jaren moeilijk om winstgevend te opereren. De samenvoeging met AMP is een logische stap en biedt voor beide bedrijven nieuwe groeimogelijkheden.“
ICP heeft de transactie geïnitieerd en de betrokken partijen benaderd om de transactie mogelijk te maken. Namens ICP heeft Bastiaan Visser de transactie namens Standard Investment begeleid.