ICP – Impact Capital Partner – adviseert bij overname Dayon door HintTech

Gepubliceerd op 26 October 2011.

Content technology specialist HintTech kondigt aan dat het per 1 november een meerderheidsbelang neemt in Dayon, een full service ICT-bedrijf voor contentstrategie en –technologie en voorheen bekend onder de naam Daidalos.

Eerder al nam HintTech Crossing Channels over, een gespecialiseerd bureau voor concepting, user experience en frontend development. Naast de overname van Dayon wordt een strategisch samenwerkingsverband aangegaan met full service internetbureau Liones. Het resultaat is een consortium van bedrijven dat onder de naam HintTech Groep een sterke positie in de markt inneemt op het gebied van content technologie en online applicaties.
Dayon richt zich evenals HintTech op contenttechnologie. Dayon krijgt door zich aan te sluiten bij HintTech een zeer sterke partner en directe toegang tot belangrijke nieuwe markten. Tevens kan Dayon profiteren van de expertise van HintTech en van de off-shoring-faciliteit die HintTech in Servië heeft. Op haar beurt zet HintTech met de deelname in Dayon wederom een wezenlijke stap in de realisatie van haar groeidoelstelling.
Sterke marktpositie

Aan deze groeidoelstelling werd eerder dit jaar al invulling gegeven door de overname van Crossing Channels. Met de overname in Crossing Channels versterkte HintTech haar positie in de zorgsector, de financiële markt, de marketingwereld en de overheidsector. Naast de overname van Dayon gaat HintTech ook een strategisch partnership aan met Liones, een full service internetbureau uit Rijswijk. De twee overnames en het gesloten samenwerkingsverband resulteren in een consortium van bedrijven dat alle expertise biedt die nodig is voor het succesvol ontwerpen, realiseren en integreren van online applicaties en systemen.

Volledige dienstverlening
Dennis Struyk, algemeen directeur van HintTech zegt over de jongste overname het volgende: ‘Dayon is net als wij een echte specialist op het gebied van contenttechnologie. De bundeling van krachten zorgt voor nog meer kennis en ervaring. Doordat wij met de overname bovendien beschikken over beduidend meer professionals, worden we echt een van de grootste gespecialiseerde bedrijven in Nederland als het gaat om contenttechnologie en het ontwikkelen van online toepassingen. Juist door deze schaalgrootte zijn wij nog beter in staat in te spelen op de behoeften van onze klanten met innovatieve, full-service weboplossingen’.
Jan Willem van Wessel, algemeen directeur van Dayon vult aan: ‘De integratie met HintTech zorgt voor een verdere professionalisering en uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten. We kunnen voor onze klanten nu oplossingen verzorgen met vrijwel elke technologie die er toe doet op het gebied van webtoepassingen en webapplicaties. Hierdoor kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.’ Dayon zal verhuizen naar Delft, in hetzelfde pand als waar HintTech is gevestigd.
Over HintTech
HintTech bedenkt en bouwt webapplicaties voor grote organisaties. HintTech geeft van concept tot beheer invulling aan webprojecten van haar klanten, zodat zij controle krijgen over het Internetkanaal. Met innovatieve producten van onder meer SDL Tridion, ADAM, Sitecore, Hippo en Microsoft ontwikkelt HintTech doeltreffende webapplicaties voor organisaties als KLM, ING en Essent. HintTech biedt momenteel werk aan 145 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland, UK, Servië, de Verenigde Staten en Zweden. Kijk voor meer informatie op www.hinttech.com.
Over Dayon
Dayon bedenkt, bouwt en beheert content-gedreven online en mobiele applicaties. We digitaliseren, verrijken, ontsluiten, doorzoeken, managen en publiceren content. We werken voor organisaties die veel content hebben te ontsluiten; zowel voor hun klanten als binnen hun eigen organisatie. We helpen deze organisaties met het neerzetten van hun content strategie en met de realisatie daarvan met behulp van content technologie. We werken onder meer met de producten van Hippo, Alfresco, Livelink, Liferay , SOLR en MarkLogic. Voor meer informatie www.dayon.nl