Itho Daalderop neemt een strategisch belang in Virus Free Air

Gepubliceerd op 1 June 2015.

Begin 2015 heeft Itho Daalderop een strategisch minderheidsbelang genomen in Virus Free Air, een specialist op het gebied van indoor air treatment en indoor air quality producten.

Itho Daalderop (www.ithodaalderop.nl) levert innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Het bedrijf streeft ernaar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. Haar assortiment bestaat uit verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op twee locaties, Schiedam en Tiel, en in het Belgische Sint-Niklaas. De onderneming heeft een aanzienlijk marktaandeel in Europa en is wereldwijd actief. In totaal werken er circa 300 medewerkers en heeft een omzet van meer dan EUR 70 mln.
Het doel van de strategische deelneming is te zorgen dat de VFA techniek voor fijn stof filtratie een bredere doelgroep bereikt via het distributienetwerk van Itho Daalderop. Itho Daalderop gaat op termijn nieuwe, betere fijn stof filters toepassen in haar ventilatiesystemen. De strategische samenwerking biedt beide bedrijven de mogelijkheid om op een succesvolle wijze te profiteren van de toenemende vraag naar schone lucht.
Virus Free Air (VFA) (www.virusfreeair.com) is een Nederlands innovatief technologie bedrijf en spin-off van de TU Delft en onderdeel van de start-up incubator Yes!Delft (yesdelft.nl/vfa). VFA richt zich op het ontwikkelen van schone, gezonde en groene technologieën op het gebied van indoor luchtkwaliteit en luchtfiltratie. VFA heeft een wetenschappelijk bewezen techniek ontwikkeld die als enige gegarandeerd naast regulier fijn stof ook ultra fijn stof (roet en uitlaatgassen) uit de lucht kan halen.
ICP – Impact Capital Partner – kende beide bedrijven en heeft de transactie geïnitieerd waarbij Itho Daalderop is geïntroduceerd bij VFA. Namens ICP heeft Bastiaan Visser de transactie begeleid.